21.1.06

Presidenttiä kätellyt

Kävin vanhempien kanssa Porissa katsomassa, kun Halonen piipahti siellä. Kauppakeskus oli täynnä väkeä kolmessa tasossa ja välittömästi presidentin poistuttua se oli taas typö-tyhjä. Ja niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, satuin (todella!) olemaan presidentti Halosen kulkureitillä ja kättelin häntä. Totesin, että Halonen kyllä katsoo, ketä hän kättelee, sillä hän muutti tervehdystyyliään kohdallani, kun oli sellaiset 20-40 vuotta edellistä ja seuraava käteltävää nuorempi.

Asia, jota me ilolla tervehdimme, oli että Halonen lopettaessaan puheosuuttaan ja siirtyessä nimikirjoitusten jakoon ja kättelyihin lavalta vielä viimeiseksi huomautti, että ei saa työntää, koska edessä on pikkulapsia. He eivät saa pelästyä. Halonen esiintyi erittäin varmasti ja niin halosmaisen lämpimästi.

Mutta nyt on sitten Halosen jälleenvalinta selvä. Aikanaan kättelin Ahtisaarta toisen vaalikierroksen ensimmäisenä lauantaina ja hänestä tuli presidentti ja nyt olen kätellyt Halosen. No ehkei kuitenkaan tämän varaan kannata tuudittautua, vaan tehdä vaalityötä niin paljon kuin kykenee, itse kunkin. Minä ajattelin mennä ensi lauantaina Rauman torille tekemään presidenttiä Suomelle.

Ei kommentteja: