15.1.06

Uudestaan...

Jas-so, meni sitten vaalit toiselle kierrokselle. Itseasiassa en yllättynyt. Minusta oli hätiköityä alunperinkin puolueen ryhtyä rummuttamaan yhden kierroksen eteen niin paljon. Nyt pitää sitten löytää rahat toiseen kierrokseen, kun porvarit lyövät hynttyynsä ja rahansa yhteen. Niinistö pitää voittaa! Se on sen verran kova porvari, etten todellakaan haluaisi elää hänen johtamassaan Suomessa. Vaikka presidentin valtaoikeuksia onkin kavennettu, presidentti on paljon esillä ja ja hän sanoo paljon. Presidentti on mielipidejohtaja. Halosen humaani linja on ollut minun sydäntäni lähellä ja todella toivon hänen voivan jatkaa. Ja käsitykseni Niinistöstä on kovin kaukana humaanista.

Halonen viisaasti ei ottanut kuuleviin korviinsa puoli yhdeksän aikaan, kun toimittaja oli julistamassa silloista vaaliennustetta vaalitulokseksi. Totta, järjestys ei ainakaan kärkikolmikon osalta muuttunut, mutta osuudet kyllä. Jos Halosen ääniosuus olisi noussut kolmanneksen siitä, mitä Niinistön osuus kasvoi noista ennusteista, hän olisi jo presidentti.

Mutta olenko ainut, joka kaipaa vanhamallista vaalitulospalvelua (Ylen vaalivalvojaisissa)? En pidä noista ennusteista, vaan haluaisin seurata reaaliaikaisesti laskettuja ääniä ja silloista vaalitulosta. Minusta on paljon mielenkiintoisempaa koittaa itse arvioida, paljonko tulokseksi tulee siinä vaiheessa, kun pienet paikkakunnat on laskettu ja kepun hurja kasvu alkaa kääntyä suurten paikkakuntien tulosten alkaessa hiljalleen valmistua. Ei siitä niin kauaa ole, kun näitä ennusteita ei näin tarjoiltu ja minä ainakin haluaisin jumpata aivojani ihan itse. Voisivatkohan he tarjota edes netissä vaihtoehtoa...

2 kommenttia:

Saku kirjoitti...

Tuo yhden kierroksen eteen rummuttamisessa oli se järki että joku tavoite piti saada jotta ihmiset lähtisivät innostuneena äänestämään. Muuten koko äänestämisessä olisi keskitetty vain siihen että kuka tulee toiseksi. Jos olisit tiennyt että Vanhanen jää yhden äänen päähän Niinistöstä, niin olisitko löyttäytynyt minun kanssa yhteen ja äänestänyt Vanhasta?

Kati Veijonaho kirjoitti...

Jos Viimeisellä kierroksella vastakkain olisi ollut Niinistö ja Vanhanen, kynnykseni äänestää Vanhasta olisi ollut ehdottomasti matalampi. Jos minun oli pitänyt äänestää Haloselle vastustajaa, olisin ehkä kuitenkin äänestänyt Niinistöä, koska nautin värikkäästä debatista ja luotan suomalaisiin. Jos Vanhanen ja Halonen olisivat olleet vastakkain toisella kierroksella ja Vanhanen olisi (varmasti) hävinnyt, heidän olisi varmasti ollut vaikea tehdä jatkossa yhteistyötä.