31.3.06

Kevään merkkejä

Joutsenet ovat saapuneet, kuulin ne tänään töistä lähteissä. Aamulla Turussa kuulin lokit, talitiaiset ovat piiskuttaneet jo jokusen viikon aamuisin auton laseja skrapatessani.

Liukurit ja pulkat jäivät viime viikolla pois välituntileikeistä. Nyt alkaisivat kurahousut ja kumisaappaat olla tarpeen. Yhdelläkin oppilaalla kastui tänään kolmet sukat. Lisäksi kurikset suojaisivat luokkaa hajuhaitoilta. Kun ajattelet, että lumen alla on ollut kuukausia puolimädäntynyttä ruohoa ja lehtiä ja nyt ne kaikki tulevat farkun lahkeiden taitteissa sisälle sulamaan... Välillä aina epäilen, onko joku tullut suoraan sikalan lieteaumasta luokkaan, sen verran sakeaa ilma on.

Koulumme on rinteessä ja nyt rinteestä valuu sulamisvedet vielä maltillisina puroina alas. Mutta kunhan hiukan kuluu aikaa, nämä purot vielä kasvavat ja seuraavaksi oppilaat kai viettävät välitunnit kurarapakoissa. Mielenkiinnolla odotan, millaisia kevätflunssia sitten onkaan vuorossa.

Perustimme muuten koulullemme blogin. Lapset ovat innoissaan ja moni uhkasi viikonlopun aikana tai sen jälkeen muistaa minua netitettävällä tavaralla. Kävimme keskustelua siitä, millaista tekstiä nettiin sopii kirjoittaa ja mitä ei saa itsestään tai kaveristaan kertoa. Toivottavasti intoa riittää alkuinnostuksen jälkeenkin.

Kuva: http://www.teuva.fi/maisema/dk02/cygcyg10303.jpg

2 kommenttia:

Kati Veijonaho kirjoitti...

Pitää kommentoida itse itseään blogin kävijämääristä. Maaliskuussa kävijöitä on ollut noin 770.

Outi Veijonaho kirjoitti...

Luvialainen talitintti ei ole urbaani, se sanoo edelleen titityy :)