22.3.06

Oppikirjatuskaa

Voi hirmu! Olen selannut läpi eri kustantajien kirjaluetteloja ja koittanut valita ensi vuodelle oppikirjoja. Ensi vuonna kouluumme tuleva jätti-ekaluokka pistää koko pakan sekaisin, kun kaikki mahdollinen pulpeteista alkaen loppuu kesken.

Kolmelta eri kustantajalta olen nyt löytänyt yhdeksän erilaista aapista ja niihin vielä eri versiot uusille ja vanhoille tekstauskirjaimille. Nyt olen päätynyt Hauska matka -aapiseen. Joka tapauksessa ensi vuoden jälkeen 2. luokan lukukirjat ovat niin loppu, ettei niistä enää ole mihinkään, joten samalla voi vaihtaa koko aapissarjaa, varsinkin kun kustantaja tarjoaa opemateriaalit ilmaiseksi kirjasarjan vaihtajalle. Matematiikassa pitäydyn vanhassa, tutussa Laskutaidossa. Se kun toimii hyvin yhdysluokassa ja samaa ei voi tietää uudesta sarjasta. Vielä pitäisi keksiä, mitä ihmettä teen yllin ja uskonnon kanssa, kun niissä ykköset ja kakkoset käyvät molemmat ensi vuonna ykkösen kurssia. Ja kummastakaan ei tällä hetkellä ole _mitään_ kirjaa. 20 tai 40 luku-oppikirjaa 38 oppilaan koulun kirjabudjetista on huikea määrä. Saa musiikinkirjaunelmat odottaa seuraavaa syksyä. Jolloin kyseiselle jätti-ikäluokalle pitää hommata kaikki kakkosen oppikirjat, kun mikään vanha ei riitä. Eli unelma saa odottaa tämän jättiryhmän siirtymistä yläasteelle. Eihän siihen ole enää kuin kuusi vuotta...

2 kommenttia:

Saku kirjoitti...

Se on aina hassua huomata että on pudonnut kelkasta eikä tiedä edes mitä aineita nykypäivän peruskouluissa opetetaan. Eli voitko valaista minua ja kertoa mikä on ylli? Ympäristötiedolta se eniten kuulostaa, mutta tuskin se sitäkään on.

Kati Veijonaho kirjoitti...

Ympäristö- ja luonnontieto.