21.4.06

Koulukuulumisia


Ekaluokkalaiset ovat ilmoittautuneet kouluihin. Tämän vuoden 29 oppilaasta koulun oppilasmäärä pompahtaa 39 oppilaaseen (sekä huhupuhetta on vahvasti liikkeellä vielä yhdestä isommasta oppilaasta)! No, ihan rehellinen ollakseni, vain yksi eppu oli yllätys. Minun oppilasmääräni tulisi nousemaan tämän vuoden yhdeksästä 1.-3. luokkalaisesta 21:een 1.-2. luokkalaiseen. Yläluokan oppilasmäärä taas putoaisi 1-2 oppilaalla, mutta työn rasittavuutta korjaamaan tulisi yhteensä neljän luokka-asteen sekä yhden mukautetun oppilaan koulunkäynnin ohjaaminen.

Sattuiko silmääsi yksi sana edellisessä kappaleessa? Sana "minun". Niin, nyt on 99 % varmaa, että saan jatkaa samalla koululla myös ensi lukuvuoden. Koulutuslautakunnan pitää vain suuressa viisaudessaan vielä päättää sivistystoimenjohtajan esityksen mukaisesti olla sulkematta yhtään koulua kaupungissa kesälomia vastaan reilua kahta kuukautta ennen lukuvuoden alkua sekä rehtorin päättää jatkaa minun työsopimustani. Lähinnä epävarmana tekijänä pidän koulutuslautakuntaa, enkä oikein osaa uskoa, että kukaan rohkenisi esittää jonkin koulun lakkauttamista. Se ihmisparka saisi sen jälkeen sellaisen määrän lokaa niskaansa, etten haluaisi noissa housuissa olla.

Tulevat eput tulevat tutustumaan kouluun ensi viikolla. Vähän pelottaa, minne ihmeeseen saan kaikki 21 oppilasta sopimaan luokkahuoneessa. Luokka on tehty vanhasta talonmiehen asunnosta ja sen muoto on aika ärsyttävän hankala (L). Ja se on väärinpäin, eli taulun pitäisi olla vastakkaisella seinällä, missä se nyt on. Mutta kaipa se tästä vielä selviää.

Mutta kyllä jänskättää opeakin...

Kuva: http://pandora.lib.hel.fi/lastensivut/kuvitus/luokkakuva.jpg

1 kommentti:

Saku kirjoitti...

Onneksi olkoon lähes varmasta työsopimuksen jatkumisesta :)