17.4.06

Pääsiäiseni

Kuva ei liity tähän viikonloppuun mitenkään, mutta tämän viikonlopun kuvat ovat sen verran kökköjä, etten kehtaa niitä laittaa esille. Siispä laitoin kuvan viime viikon sunnuntailta, palmusunnuntailta, jolloin olimme Jennin ja Akin kanssa Vantaan Viherpajassa kiertelemässä ja ihastelemassa mitä hurmaavimpia kasveja. Myyntikasvien esillepano oli sellainen, että voisi moni muukin kukkatalo ottaa mallia. Kuva ei ole esimerkki esillepanosta, vaan sopivan pääsiäismäinen.

Pääsiäinen on ollut erittäin rentouttava. Vanhempien luona on tullut käytyä kahteenkin otteeseen, kunhan tämä päivä taituu illaksi. Lauantaina olimme Outin, Markon ja Veetin kanssa Porissa ostamassa kankaita, vaatteita ja kenkiä. Lähinnä minulle ja Outille. Marko lykki Veetiä pojan päiväunilla ja me saimme kohtuu rauhassa siis katsella ilman kokoaikaista ihmettelyä, mitä teemme Veetin rattaiden kanssa. Ja hatunnosto Markolle: jaksoit koko pitkän päivän kahta kihittävää sisarrusta vaatekaupoissa.

Lauantai-illalla sain spostin, josta tuli paha mieli. Oikeastaan se paha mieli tuli vasta sunnuntaina. Mutta sitten Sakke ihanana ihmisenä pelasti päiväni mesettämällä kanssani suunnilleen koko iltapäivän. Keskustelun aikaansaaman hyvän mielen voimin sitten suuntasin Sammallahdenmäelle haaveenani kuulla lintuja ja haistella sulavaa maata. Vaan paikka oli vielä aivan lumen peitossa. Siispä palasin pikaisen reippailun jälkeen Raumalle, pumppasin pyöränkumit täyteen ilmaa, kaivoin pyöräilykypärän purkamattoman muuttolaatikon uumenista esiin ja lähdin pyörälenkille. Tuntia ja 20 kilometriä myöhemmin tulin aivan hikimärkänä kotiin. Ei olisi pitänyt flunssassa lähteä lenkille edes sunnuntaiajeluvauhtia. Vaan oli se ihanaa päästä vihdoin takaisin pyörän selkään.

Huomenna pitäisi mennä taas töihin. Mieluusti olisin vielä lomaillut, mutta edessä on vain neljän päivän työviikko. Kovin montaa täyttä viikkoa ei enää ennen koulujen loppumista olekaan: ennen vappua, äitienpäivän molemmin puolin sekä viimeinen viikko, jonka olen ajatellut kulkevamme lähimetsissä luontoon kasveineen ja lintuineen tutustuen. Yllin ja liikunnan tehoviikko on siis luvassa. Siitä onkin hyvä ampaista kesälaitumille.

Ei kommentteja: