5.4.06

Tipuja ja kurkia

Aamulla koulumme eskariin saapui yllätysvieraita: 20 aamulla kuoriutunutta tipua! Hyvin salaisuus pysyi, eivätkä koululaiset tienneet, mitä yläkoulussa on. Siispä minäkin suuntasin luokkani kanssa eskariin viimeisellä tunnilla ja vain sanoin, että siellä on yllätys. Pitää olla rauhallinen ja puhua hiljaisella äänellä, vaikka yllätys onkin aivan ihana. Luokka meni uskomattoman kauniissa jonossa ensin yläkoulun ovelle, sitten eskariluokan ovelle. Kukaan ei sanonut sanaakaan, saatoin vain havaita, miten joka ainut tihkui jännitystä. Ja ne ilmeet, kun oppilaat jonossa tulivat luokkaan ja näkivät tiput: ympyriäisiä silmiä ja maailman leveimpiä hymyjä! Kauniisti ja hiljaa oppilaat silittelivät kukin vuorollaan tipuja ja olivat kovasti sitä mieltä, että kyllä oli mahtava yllätys.

Vietimme tänään pitkän päivän koululla. Koulupäivän jälkeen jäimme vielä katsomaan ensi talveksi koulutarvikkeita ja muita oppimateriaaleja odottaessamme vessapaperikuorman saapumista. Oppilaat vanhempineen olivat ahkerasti myyneet papereita, jotta kaikki pääsisivät luokkaretkelle. Vessapaperikuormia autoihin siirrettäessä ylitsemme lensi useampia kurkiauroja. Arvioisin, että kolmisenkymmentä kurkea lensi pelkästään meidän ylitsemme kohti jossain lähitienoilla olevaa suota ja näiden lisäksi kurkia näytti menevän pitkin taivaan kantta.

Kuulin myös itseni kannalta mukavan uutisen. Laitilassa ei olla syksyllä kouluja sulkemassa. 10 tonnin painosta sydämeltä tipahti jo yksi pois. Paikka siis voi edes ehkä tulla hakuun.


Kuvat:
http://www.vetmed.helsinki.fi/hyvinvointikeskus/images/tipukadessa.jpg
http://www.yle.fi/lauantaivekkari/upload/images/kurki.jpg

Ei kommentteja: