21.5.06

Hard Rock -kirje kaverille

Mitäs sinne toiselle puolelle maailmaa kuuluu? Tänne kuuluu vallan kummallista. Viime yönä saimme nähdä maailman kahdeksannen ihmeen, kun Lordi voitti Suomelle Euroviisut! Aivan uskomatonta.

Huomenna ovat järjestämässä kansanjuhlan Helsingissä Lordille ja sen kyllä Lordi ansaitseekin. Vaikka se nyt on jo selviö, että Suomi ei voi voittaa MM-kultaa jääkiekossa, uskallan väittää, ettei se olisi saanut vastaavaa häkellystä aikaan kuin tämä. Lätkässä Suomi nyt kuitenkin on hyvä ja se on jo kerran voitettu. Mutta en minä ainakaan uskonut näkeväni sellaista päivää, jona Suomi voittaisi viisut...

Yöllä viestittelin kaverille Saksaan koko ajan pistetilannetta, hänellä kun ei ole siellä tv:tä. Oli ihan kummallista, että saattoi olettaa, jos Suomi ei ollut ensimmäisten seitsemän pisteen saajan joukossa, Lordi tulee saamaan kovat pisteet. Muistaakseni vain kolmelta maalta Suomen edustaja ei saanut pisteitä, kun yleensä (vanhalla kilpamuodolla) Suomi on saanut pisteitä vain kolmelta maalta.

Muutenkin tuntui, että lähes koko Suomi oli näkemässä uskomatonta. Keittiön ikkunasta katsoen kaikissa A-rapun ikkunoissa ja naapuritalon ikkunoissa oli valot. Mielenkiinnolla odotan tietoa, kuinka moni suomalainen katsoi viisufinaalin suorana. Joko mahtaa linnan juhlatkin selättyä.

Mutta sitä en tiedä, mitä vanhempi väki tästä voitosta ajattelee. Esimerkiksi pappamme on ollut sitä mieltä, että moinen hirviö pilaa Suomen maineen. Mutta minusta tämä on kyllä vain kotiin päin. Suomesta maailmaa valloittaneet yhtyeet ovat olleet enemmän tai vähemmän raskaan musiikin edustajia kaikki, eikä Lordi tee musiikkilajissa poikkeusta. Minä näen edelleen Lordin osaksi kapinana Euroviisujen aikansa elänyttä formaattia kohtaan. Kun niitä muita kuunteli katsomatta, ei voinut olla varma, oliko kappaleet tehty 1970-luvulla vai viime vuonna. Minusta moinen on huolestuttavaa. Jos vaikka ajatellaan Suomea, niin kuunnelluin radiokanava Yleltä on Radio Suomi, mutta suurimmat musiikin kuluttajat löytyvät YleX:ltä. Miksi siis viisuedustaja ei olisi tämän ryhmän edustaja, vaan sitä iänikuista katrihelenaa (ei millään pahalla Katri Helena -fanit)?

Ja lopuksi viime yönä Messengerissä riehuneen kuvan (ylhäällä) oheisteksti:
Kaksi huonokuulista ja - näköistä mummoa katseli viisukarsintoja, kun toinen tokaisi:
"On se hyvä että toi Loiri jaksaa vielä yrittää, mutta pahan näköseks on ittensä ryypänny..."

Mukavaa kesää sinulle!

2 kommenttia:

Outi Veijonaho kirjoitti...

Satakunnan Kansan mielipidepalsta 20.5.2006:

Viisuissa möröiksi pukeutuneita suomipoikia kauhisteltiin, mutta lavalla alusvaatteissa kiemurtelevat naiset olivat kai korkeatasoista viihdettä.

:) :) :)

Ida kirjoitti...

Miekin oon pitkästä aikaa lukemassa kuulumisia. Kiitos muuten kommentoinnin muutoksesta miunkin puolesta!

Sitä vaan siitä vanhemman väen mielipiteestä että "Oli se Loordi kyllä aluksi aivan kamala, mutta nyt kun sitä on kuunnellut..." (Mummin kommentti kun viimeksi nähtiin serkun ylppäreissä). Tosin miusta takin kääntäminen on tässä tilanteessa täysin hyväksyttävää.