10.5.06

Kommentointi

Mokoma Blogger ei suostu antamaan tuohon alla olevaan Vanhuus-tekstiin kommentointi-palkkia. Kommentointihalukkaat kommentoikoon tähän. Minun taitoni eivät riitä linkin palauttamiseen, kun en mielestäni ole mitään muutoksiakaan asetuksiin tehnyt. Ihmettelen.

4 kommenttia:

Saku kirjoitti...

Sitä vain piti kommentoida että tuo tilastotieto on joutunut tasa-arvoihmisten hampaisiin. Oli syy tai asia mikä tahansa, niin heikommassa asemassa olevaa pitäisi aina puolustaa eniten. Silti naisten terveydenhoitoon käytetään paljon enemmän rahaa kuin miesten.

Samaa mieltä olen siitä että suuri syy on miesten pään sisällä. Kun miehet alkavat enemmän huolehtia terveydestään ja elintavoistaan niin odotetut eliniätkin lähenevät toisiaan. Muutos on jo nyt menossa parempaan suuntaa, mutta auttaminen ja asian nopeuttaminen ei olisi pahitteeksi.

Kati Veijonaho kirjoitti...

Minä en osaa oikein vieläkään ajatella koko asiaa hämmentymättä. Minä en voi ymmärtää, miksi ihmeessä naisten pitäisi elää miehiä pidempään. Että se muka olisi biologinen fakta.

Miesten terveydenhuoltoon ja erityisesti ehkäisevään terveydenhuoltoon hieman panostamalla miesten elinikäodote nousisi järkeni mukaan suhteellisen nopeasti naisten tasolle. Sillä naisten elämässä kuitenkin säilyy kuluttavina tekijöinä raskaudet ja synnytykset, oli hygieniataso mitä tahansa.

Saku kirjoitti...

Kyllähän eläinmaailmassakin sukupuoli vaikuttaa elinikään. Syytä en tiedä.

Jos joku tietää niin olisi kiva myös kuulla miksi koirat elävät niin vähän aikaa. Tai jotkut kilpparit niin pitkään.

Johannes kirjoitti...

Amatöörievoluutiobiologina voisin ehdottaa jotain sellaista tyyliin että naiset elävät pitempään, koska naiset useammin huolehtivat lapsista ja myös lastenlapsista. Siis naiset jotka elävät kyllin kauan huolehtiakseen lastenlapsista levittävät geenejään tehokkaammin. Koirista ja kilppareista en osaa sanoa mitään.