13.5.06

Maailman vaarallisin kylä

Midsomer nimittäin. Oletko koskaan katsonut lauantai-illalla britti-dekkareita? Tällä hetkellä vuorossa on taas vuorossa Midsomer Murdes -sarja. Midsomer vaikuttaa kohtuullisen pieneltä kylältä ja aina siellä kuolee ihmisiä.

Luulisi, että pienestä kylästä loppuisivat kohta asukkaat, kun he joko tulevat murhatuiksi tai joutuvat pitkän leivän ääreen murhattuaan jonkun. Joka viikko kylässä kuolee 1-5 asukasta ja joku jää kiinni murhista. Minä ainakin muuttaisin pois moisesta kylästä hyvin pian enkä jäisi odottamaan, koska olisi minun vuoroni tulla tapetuksi. Enkä muuttaisi kylään, jossa tapahtuu vähintään yksi murha viikossa.

Onhan Barnaby äärettömän tehokas murhaajien kiinnisaamisessa. Mutta jotenkin koko sarjalta menee uskottavuus, kun murhat tosiaan tapahtuvat kaikki suhteellisen pienellä alueella. Mutta sitä en voi kiistää, että tv-sarja on yksi parhaita lauantai-illoissa esitettäviä brittisarjoja. Vieläkään en ole osannut päättää, onko suosikkini Holmes, Marple, Poirot vai Barnaby. Ja olen sentään näitä sarjoja seurannut jo yli kymmenen vuotta.

Kuolkoon siis Midsomerissa edelleenkin ihmisiä. Mutta kierretään me se paikka kaukaa, varmuuden vuoksi. Jooko?

Kuva: http://www.abendblatt.de/media/pic/000/124/12455v1.jpg

Ei kommentteja: