22.7.06

Lopun alkua

Se alkaa sitten olla siinä. Loma nimittäin. Onhan sitä vielä laskutavasta riippuen 2-3 viikkoa jäljellä, mutta kyllä minun alkaa ajatukseni olla jo koulussa. Jenni eilen soitteli ja oli lohdullista kuulla, että en ole ainut ope, jonka loma alkaa olla ohi.

Hassua, että tavallisilla ihmisillä tässä vaiheessa alkaa olla loma puolessa välissä. Siis silloin kun lomaa on parisen viikkoa jäljellä. Ja meistä tuntuu, että loma on jo ohi. Molemmat miettivät jo syksyn vanhempainiltoja ja opetusta ja oppilaiden ongelmia ja...

En huomannut kysyä, jännittäkö Jenniä. Minua jännittää meinaan aivan hirvittävästi. Saanko lapset oppimaan lukemaan? Miten opetetaan käymään koulua? Miten selviän epätasapainossa olevasta yhdysluokasta? Ja ottavatko uudet pikkuoppilaat minut omaksi opettajakseen? Ihan normaaleja jännitystiloja varmaan, varsinkin aloittelevalle opelle. Mutta ei ole kiva nähdä painajaisia, että niin aapiset kuin pulpetitikin ovat saapumatta. Ihan varma en ole, kumpi olisi pahempaa: ei olisi antaa ekaluokkalaisille ensimmäisenä päivänä aapisia vai että vain puolelle oppilaista olisi pulpetit.

Ne aapiset.

Kuva: http://www.saunalahti.fi/werkko/tarha/koulu.jpg

Ei kommentteja: