16.7.06

Terassihommia

Isä on rakentanut koti-kotona terassia talon päähän. Se on äitin ja isän pitkäaikainen haave: oma kesäkeittiö. Nyt terassi alkaa olla valmis; tiistaina enää laitamme viimeisen kattolevyn paikoilleen ja muun remontin valmistuttua muutaman lattialankun paikoilleen.

Tähän saakka isä on tehnyt hommia työpäivän jälkeen tai viikonloppuisi, mutta nyt hän pääsi täysipäiväiseksi remontoijaksi seuraavaksi neljäksi viikoksi lakisääteisensä myötä. Toki tekevälle sattuu, eikä täysin kolhuitta ole selvitty, mutta nyt kun alkaa pahin olla ohi, voi todeta, että pelästyksellä taidettiin selvitä koko hommasta. Sillä keittiössä ei voi enää tippua mistään, korkaintaan tiputtaa jotain varpailleen tai astua jonkin päälle.

Terassin jälkeen vuorossa on keittiöremppa. Projekti jatkuu sillä, että terassille tehdään ovi keittiöstä ja vaihdetaan keittiön tiensä päähän tullut ikkuna uuteen. Ja sitten koko keittiö uusiksi. Ihan kivannäköiset kalusteet odottavat autotallissa pääsyä paikoilleen. Siis ihan äitin ja isän näköiset ja talon henkeen sopivat.

Mutta arvatkaa, kuinka paljon tavaraa kertyy keittiön kaappeihin 22 vuoden aikana?

Ei kommentteja: