9.7.06

Viikko kummitytön kanssa

Nyt se on takana. Nimittäin viikko kummitytön kanssa. Ainakin kummitädillä oli hirmuisen kivaa viettää kerrankin kunnolla aikaa vanhimman kummilapsensa kanssa. Mari oli ensimmäistä kertaa elämässään pidempään yksin poissa kotoa, mutta koti-ikäväisestä luonteesta huolimatta ei ikävä ehtinyt tulla. Kova oli vauhti koko ajan ja iltaisin tyttö sammui kuin saunalyhty mennessään nukkumaan.

Ai mitä teimme? Yksi päivä kului tytön kotoa Helsinkiin ajamiseen, 713 km. Ajoimme viitostietä Mikkeliin saakka, sieltä käänsimme nokan kohti Kouvolaa ja Helsinkiä. Mikkelissä kävimme kaverini suosituksesta tutustumaas paikkaan nimeltä Kenkävero. Minä liityn nyt myös suosittelijoiden joukkoon. Pitää josku mennä Mikkeliin ihan ajan kanssa tutustumaan tähän kohteeseen ja kaipa siitä kaupungista muutakin nähtävää löytyy.

Helsingissä tapasimme yhteiset serkkumme vanhempineen, joista Maria vain puoli vuotta vanhempi Salla kulkikin sitten mukanamme viikonlopun riennoissa. Lauantain olimme tyttöjen kanssa Sealifessä ja Lintsillä, sunnuntaina Korkeasaaressa ja Itäkeskuksessa. Sunnuntai-illalla ajelimme illan jo hieman viilettyä kotiini.

Maanantaina pörräilimme Raumalla ja kävimme Outin luona. Mari kovasti odotti Veetin näkemistä. Tiistai-aamulla leivoimme ja lähdimme Turkuun. Pyörimme kaupoissa ja menimme sitten Idan ja Jarmon luo, kun he suosiollisesti suostuivat ottamaan maailmanmatkaajan kummitäteineen luokseen yöpymään. Keskiviikkona kävimme Luostarimäen käsityöläismuseossa ja Turun linnassa ennen illan kesäteatteriesitystä, Lumikkia.

Torstaina tämä työtön ope kävi tekemässä töitä ja Mari vietti aikaa Eurajoella Outin ja Veetin kanssa. Illansuussa äiti ja isäkin tulivat paikalle ja Mari sai tavata lisää sukulaisiaan. Perjantain vietimme Kylmäpihlajassa hellettä paossa. Tehokasta oli. Parasta tässä reissussa taisi olla grillauksen jälkiruoka: paahdetut vaahtokarkit. Kylmäpihlaja on myös paikka jota suosittelen.

Lauantaina vein Marin Tampereelle serkkunsa häihin. Tampereelle oli saapunut myös Marin keskimmäinen isosisko Elina. Elinan matkassa Mari sitten jatkoikin kotiinsa häiden jälkeen ja pöllämystynyt kummitäti palasi kotiin ihmettelemään, mitä sitä nyt tekisi, kun ei enää ole juttuseuraakaan.

Ei kommentteja: