4.8.06

Kesän toista parasta aikaa

Äitin ja isän tykönä minua odotti ihana yllätys: karviaisista ensimmäiset ovat kypsiä! Karviaiset ovat parhaimmillaan puskasta syötyinä. Pakastimeen niitä ei kannata laittaa, ovat pahoja. Mutta hillona ne menevät talvellakin.

Raparperia äiti on siellä kastellut minulle toista satoa. Pitää käydä alkuviikosta poimimassa ja keittää niistä hilloa. Ja loppuviikosta alkaakin pakastusmarjojen poiminta, seuraavalla viikolla vuorossa on mehumarjat. Ja sitten tulee omput, joista voi leipoa vaikka mitä ihanaa ja tehdä omenahyvettä, nami-maiskis! Sitten onkin jo puolukka-aika ja sen jälkeen karpaloita. Ja sienet. Ihan nälkä tulee ajatellessa kaikkia herkkuviikkoja.

Ai mikä se on se ensimmäinen paras aika? No tietysti alkukesä, vihreä kesä. Aika jolloin kaikki vihreä on vielä uutta.

Ps. Minulla on uusi look. Isä sanoi, että vaikka pituudesta lähti puolet, on hiukset nyt tuplasti paksummat. Äiti sanoi, että näytän Outilta, minusta näytän äitiltä. Mutta vielä jotenkin itseni peilistä tunnen ;)

Kuva: http://pds.exblog.jp/pds/1/200508/16/04/c0028104_16301874.jpg

Ei kommentteja: