11.12.06

Saumuri!

Minulla on saumuri! Laiskuuttani en jaksa kaivaa sitä huppunsa alta esiin kuvattavaksi ja laitoin kuvan vastaavasta saumurista, omani vain on sinisävyinen. Niille, jotka jotain saumureista ymmärtävät tiedoksi, että saumurini on Bernette FunLock 004D. Differentiaali syöttö, onnistuu perus 2-, 3- ja nelilankaiset pistot, portaaton säätö piston leveyteen, pituuteen ja paininjalan puristukseen, Langankireyden säädöt myös portaattomat.

Vaikka kone on käytetty, se tuntuu tosi hyväkuntoiselta. Terveet äänet, liikkuu kevyesti. Vain lamppu on palanut ja pari ruuvimeisseliä on vuosien saatossa kadonnut. Onneksi ompelukoneeni on Bernina (Bernette on Berninan karvalakkimalli), joten sama pikkuruuvari käy, pitää se iso ostaa samalla kuin lamppukin. No joo, neulanpujotin uupuu, mutta sitä en ole koskaan osannut käyttää, joten sitä vailla en ole. Kone tuntuu kaikenkaikkiaan niin virkeältä, että vien ensin ompelukoneeni huoltoon ja vasta sitten saumurin. Vai veisikö ne sittenkin yhtäaikaa?

Uskomaton juttu, koko saumuritarinani. Loppukesästä olin käymässä kaverini (entisen työkaverini) Miikkan luona Tampereella. Samana viikonloppuna oli heillä jotkin rippijuhlat tulossa ja sain tutustua Miikkan sisaruksistakin kahteen viikonlopun aikana. Tapoimme Miikkan ja siskonsa Pirkkon kanssa aikaa kaupungilla, kun sanoin, että kävellään sitten tuota puolta katua, kun siellä näkyy olevan ompelukoneliike. Sitten ihan ääneen kerroin haaveestani hankkia saumuri. Pirkko sitten totesi, että hänellä on nurkissaan jouten saumuri, jota ei hän, eikä hänen tyttärensäkään käytä yhtään. Merkki oli minulle oitis lupaava, silla Bernina ja Bernette ovat varmimpia ompelukoneita. Ja jotenkin käytettyä hankkiessa uskallan paremmin hankkia puolitutulta, kun silloin ei kehdata tarjota mitä vaan, kun on pelko, että susi tulee myöhemmin vastaan. Löimme Pirkon kanssa kättä päälle ja sovittiin, että syksyn mittaan saumuri matkustaa hiljalleen Tampereelle ja sieltä voin sen sitten noutaa. Ja sieltä sen nyt viikonloppuna hain.

Vaikka kaverit itsenäisyyspäivän tienoolla naureskelivat saumurihehkutukselleni, voin kertoa, että ensi viikonloppuna vasta hehkutankin. On se _niin_ mahtavaa omistaa saumuri!

Kiitos Pirkko!

Kuva: http://i8.ebayimg.com/04/i/000/7d/38/c181_12.JPG

Ei kommentteja: