31.1.07

Kielen vaihto

Ei, en ole vaihtamassa äidinkieltäni suomeen. En ole vaihtamassa myöskään minkään käyttämäni aparaatin kieltä, vaan meinasin koulun kitaraan vaihtaa kielet...

Menin raumalaiseen musiikkiliikkeeseen vanhan kitaran kanssa. Myyjä oitis alkoi päivitellä kitaraa ja oli entistä kummastuneempi kuultuaan sen olevan koulukitaran. Siis kyseessä oli yli 20 vuotta vanha 12-kielinen metallikielikitara. Olin ajatellut vaihtaa kitaraan kielet ja tehdä siitä "6-kielisen". Vaan setäpä lähtikin ostamaan kitaraa minulta. Mietti ja pohti setä asiaa ja vaihdossa sain pari uutta 3/4-kokoista nylon-kielistä taviskitaraa, ihan ilmaiseksi!

Oli siinä opella ja kouluavustajalla pokerissa pitämistä, kun tajusimme, että saisimme yhden epäkelvon kitaran sijaan takaisin kouluun vietäväksi kaksi käyttökelpoista. Kun pääsimme autoon, minun oli aivan pakko soittaa heti koulun toiselle opelle, eli rehtorille, ja kertoa, miten kivasti kieltenvaihtoreissussa kävikään.

Kuva: http://www.power-sound.fi/images/kitara.jpg

1 kommentti:

eeva kirjoitti...

Ei oo totta, oliks teillä koulussa 12-kielinen kitara?!? Vau! Ei ihme, että setä halusi ostaa! Jos muut kitaransoittajat olis tienny, niin olis tullu useitaki tarjouksia. Niissä on kyl erikoinen sointi. Ehkä se silti on oppilaille hankala, mut kitaristille löytö, jos se on hyvä!