7.3.07

Tärkeä päivä

Arvon naiset, hyvää naistenpäivää!

Naistenpäivä saattaa jonkun mielestä olla feminististä vohkotusta. Ja onhan se sitä, tavallaan. Mutta feminismihän on pyrkimystä tasa-arvoon, sukupuolesta tai muustakaan riippumatta.

Minä ymmärrän naistenpäivän niin, että sitä vietetään, jotta syntyisi enemmän maailmanlaajuisesti keskustelua naisten asemasta. Suomessa naisen euro on sen 80 senttiä, mutta se on 80 senttiä enemmän kuin monessa muussa maassa. Suomessa asiat ovat jo paljon paremmin, kuin sata vuotta sitten, mutta edelleen on parannettavaa. Kuitenkaan en naistenpäivänä haluaisi miettiiä suomalaisten naisten asemaa, vaan niiden naisten, joiden asiat ovat paljon huonommin.

Edelleen maailmassa on maita ja kulttuureja, joissa nainen ei saa päättää mitään omaan elämäänsä liittyen. Tyttöjä ei kouluteta, koska se menisi hukkaan, naisen tehtävähän on synnyttää. Tyttölapsia tapetaan, koska tytöistä on pelkkiä kuluja. Tyttö ei saa päättää, kenen kanssa hän haluaa elää, vaan hän on isän kappatavaraa tämän ostaessa itselleen parempaa elämää, ehkä kylläkin edes ruokkiakseen muut lapset. Tytöt joutuvat myymään itseään, tytöt joutuvat tehtaissa kaikkein kurjimpiin töihin ja tytöllä ei ole koko elämänsä aikana mitään arvoa.

Tyttöjä silvotaan, jotta he eivät koskaan voisi nauttia sukupuolestaan. Tytöille tehdään abortteja mitä karmeimmilla tavoilla, jottei isän maine menisi. Naisia kuolee synnytyksiin, koska heidät on tyttöinä silvottu. Naisia kuolee synnytyksiin, koska he joutuvat tekemään töitä vielä synnyttäessäänkin. Naisia kuolee synnytyksen jälkeen, koska heidän ei ole mahdollista kerätä voimia sen jälkeen, vaan tehtävä ruokaa ja kannettava vedet perheenpäälle olotilasta riippumatta. Ja riippumatta tehdyn työn määrästä palkkiona on aivan liian monelle pelkkää nyrkkeilysäkkinä olemista.

Että ollaan me suomalaiset naiset edes yhtenä päivänä vuodessa tyytyväisiä siihen, mitä olemme jo saavuttaneet ja ajatelkaamme edes nyt niitä, joilla on matkaa meidän oloihimme vielä valovuosia. Olkaamme kiitollisia niistä miehistä, jotka meidän elämäämme vaikuttavat, sillä keskivertomies suomalaisessa kulttuurissa osallistuu arjen askareihin ja kantaa osansa joka hetki. Osa meistäkin voi joutua kokemaan vaikka mitä kamaluuksia, mutta me edes tiedämme, että parempaakin on olemassa.

Kuva: http://www.kotinet.com/hoitopiste/kuvat/Ruusu.jpg

Ei kommentteja: