15.5.07

Ihania vanhempia

Aina koulutuksessa varoiteltiin vanhemmista. En sitten tiedä, onko minulla ollut vain hyvä tuuri vai mikä on, mutta minun ihanilla oppilaillani on vain ihania vanhempia. Tänään pidin puolien oppilaiden vanhempainvartit. Kaikille vanhemmille uutiset eivät olleet yksinomaan hyviä, jopa liki päinvastoin. Mutta, mutta, ikävimmän viestin saanut äiti yllätti minut: "Juu, kerratkoon vaan luokkansa! Hyvä pohja on vauhtia tärkeämpää."

Minulta putosi noin sadan tonnin lohkare sydämeltä! Vaikka tämän lapsen koulutie ei tule olemaan helppoa kertaajanakaan, tuskin koskaan, on häntä tässä alussa niin paljon helpompi auttaa eka- kuin tokaluokkalaisena. Äiti oli myös valmis viemään lapsensa heti kesän mittaan perheneuvolaan, josko sieltä tulisi opelle neuvoja ja lapselle ehkä jotain toimintaterapiaakin.

Toinen äiti, kun puhelin luki-häiriöepäilystäni, oli oitis valmis viemään lapsensa tutkimuksiin. Toppuuttelinkin jo, että katsotaan sitten syksyllä, vaikkakin aika pian, kun oireet voivat olla vielä aloittelevan kirjoittajan ja lukijankin erehdyksiä.

Niin, jos satuit huomaamaan edellisestä kappaleesta, olen olemassa samalla koululla ensisyksynäkin. Kuten noin kolmenakymmenenä seuraavanakin.

3 kommenttia:

Jamo kirjoitti...

Täytyy onnitella oikein VIRAllisesti!!!

Hanna kirjoitti...

Oot siis saanut viran! Loistavaa, onnea oikein hirveästi!

Suvi kirjoitti...

Tosi hienoa! Onneks olkoon! Tälläset uutiset piristää aina mieltä ja saa hyvälle tuulelle :) Uskomattoman hienoa! :) Ihan meni kylmät väreet koko kropan läpi :) Eli siis olen ihan oikeasti iloinen puolestasi :)