12.6.07

Hanki elämä!

Niin sitä usein ihmisille tolkutetaan. No olen koittanut sitä totella ja olenkin ollut tietokoneen parissa hyvin vähän. Touhua riittää ulkona ja sisällä ihan tarpeeksi ja likikään joka päivä ei koneelle edes ehdi.

Pihanperän puro on muutamaa kiveä vaille valmis. Siis vesi jo virtaa ja ne puuttuvat kivet ovat tulossa vain allasmuovin peitoksi. Hetken jo luulimme, että allas vuotaa, mutta sitten osoittautuikin, että pumpun vesiletkun pää on suoraan yhden allasmuovin taitoksen kohdalla ja vesi nousee taitosta pitkin ylös. "Vuoto" siis korjaantui letkunpäätä siirtämällä. Kunhan kasvit kukkamaassa kasvavat, kokonaisuudesta tulee kaunis. Pistinpä puron reunalle mansikkaakin, kun päätin, ettei mikään laki kiellä istuttamasta mansikoita kukkamaahan. Onhan mansikassa kauniit, vihreät lehdetkin!

Nyt sateen jälkeen lokit tulivat pihaan etsimään matoja. Meidän pihaan ne näyttävät tulevan muiden pihoja vähemmän, johtuisikohan siitä, että meillä on enemmän puita. Yön sateet olivatkin tarpeen, maa oli jo melkoisen kuivaa. Hassua tällaiselle maalta tulleelle on se, että kasteluvesikin tulee pitkälti kunnan verkosta, kun koti-kotona se tulee omasta kaivosta ja sillä voi huoleti kastella esim. raparperia tunnin-kaksi illassa. Nuukuus kun iski, niin yhden rännin alla on jo tynnyri, toisiin koitan etsiä tynnyreitä ilmaisen kasteluveden keräämiseksi. Jos joku tietää, mistä saisi sellaisia sinisiä 150-200 litran muovitynnyreitä 2-3 kappaletta, otan mieluusti tiedon vastaan...

Yksi vika siinä on, että menemme nukkumaan senmukaisesti, että Juha menee töihin kuudeksi. Minäkin olen hereillä jo kuuden-seitsemän aikaan, eikä mitään oikein voi tehdä, kun kaikki paikat on kiinni. Hoida siinä nyt sitten pisneksiä.

1 kommentti:

VR kirjoitti...

Pitääsikkö kysyä KTH:n porukalta niitä harmahii tynnyyreit, naapureilta sais ainakin rispektii...voishan niitä mainoksia kupeesta vähän peitellä tietty :)

Yhessä paikassa, jossa tarvitaan tyyliin 400 l/vrk vettä kukkamaiden kasteluun (äitee), homma ratkastii polttomoottoripumpulla ja ostin huittisista sellasen 1400 l pöntön kotia. Sen voi täyttää vaikka uintireissulla (laiskat täyttää pumpulla) ja kuskata pakulla/peräkärrillä asemiin. Isäukon tuntien ihmettelen tosin ettei peräkärriä oo muutettu reeksi tota siirrettäessä.