4.6.07

Se o loppu ny!

Siis lukuvuosi. Eka kokonainen lukuvuoteni. Toista viikkoa minulla on nyt ollut paperi, että saan jatkaa töitä koulullamme toistaiseksi velvollisuudella opettaa tekstiilityötä. Ja se on suunnattoman helpottavaa se. Ei tarvitse koko ajan miettiä, mitä on luvassa ensi syksynä.

Lapset ovat olleet ihania koko vuoden. Totta joukkoon on sopinut vastuksiakin ja välillä on ollut iltapäivisin sellainen olo lapsia kotiin lähettäessä, että ei tule ikävä, mutta kuitenkin seuraavana aamuna on ollut ihana nähdä taas kaikkia pieniä ihmisiä intoa täynnä. Ja kun joku pieni ihminen on kietonut kätensä open ympärille, kun on ollut niin kivaa, on uskaltanut itkeä harminsa open kainalossa Tai on halannut kaveriaan, koska kaveri on niin kiva, on ollut sellainen olo, että olemme saaneet luokkaan luottamuksen ilmapiirin.

Parasta vuodessa on ollut huippuluokan kouluavustajamme Elina. Henkilökohtaisesti on ollut todella mukavaa olla Elinan kanssa koko talvi. Vaikka olemme liki 24/7 olleet yhdessä, emme ole olleet oikein kunnolla erimielisiäkään. Torstaina äiti, isä ja sisko perheineen kävivät Elinan läksiäiskahveilla. Itkuhan siitä tuli. Koulun päättymisen jälkeen lähdimme Elinan ja Juhan kanssa Korkeasaareen ja Lintsille. Helsingin rautatieasemalla veimme Elinan paikalleen saakka. Ja aika hätäseen siitä oli pakko lähteä, niin kova ikävä sitä tyttöä tuli. Paha oli olla molemmilla ja mitä sitä tuskaa pitkittämään. Jossain vaiheessa kehä kolmosen jälkeen helpotti olo sen verran, ettei kyyneleet olleet heti silmissä, kun suunsa sulki.

Elina, onnea pääsykokeisiin! Ja kyllä me sulle tänne vinttikamarin teemme, jos niikseen tulee.

1 kommentti:

eeva kirjoitti...

VOI ole sellainen opettaja, joka halaa ja lohduttaa! Minulla on ollut paljon sellaisia, jotka sanovat, että "älä nyt itke, mene paikallesi siitä" kun on oikeasti ollut paha mieli jostain, mitä joku on sanonut. Sellaisia opettajia tarvitaan! Ja ne ensimmäiset opettajat muistetaan, niiden ihanuus tai kamaluus:)

Oho. Vai on "kämppis" vaihtanut sukupuolta:) Onnea!